Bona R770 2K PU Lijm Licht

53,95

Twee-componenten polyurethaan parketlijm volgens DIN 281. De lijm bindt krimpvrij af door een chemische reactie. Bevat noch water noch organische oplosmiddelen.

SKU: Bona-D770-2K-PU-Lijm-Licht Categorieën: , , , , ,
  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Beoordelingen (0)

Beschrijving

Parketlijm Bona R770 is een 2-componenten polyurethaan parketlijm volgens EN 14293 (hard) / ISO 17178 (hard). Eveneens geschikt voor het lijmen van laminaatvloeren. De lijm bindt krimpvrij af door een chemische reactie. Bevat noch water noch organische oplosmiddelen. De R770 kan ook gebruikt worden voor PVC (planken en tegels), linileum, rubber en laminaat vloeren.

Specificaties:

  •  watervrij 
  •  zeer goede hechting op bijna alle ondergronden
  •  zeer lange open tijd
  •  een schoteling van het hout
  •  EC1R gecertificeerd

Extra informatie

Weight7 kg
Uitstraling
Werkwijze

Voorbereiding:
De ondergrond moet voldoen aan DIN 18356 (zie ook de lokale voorschriften); deze moet egaal, droog, schoon, vrij van scheuren, trek- en drukvast en niet te glad of te ruw zijn. Problematische ondervloeren moeten eerst worden behandeld met Primer Bona R540. Oneffen vloeren met Egaline Bona H600 egaliseren. Na het egaliseren geen primer aanbrengen alvorens te lijmen. Vóór het verlijmen van een elastische vloer altijd eerst egaliseren. Dit om doortekening te voorkomen.
Gebruiksaanwijzing:
De parketlijm voor het gebruik eventueel op temperatuur brengen. Hars- en hardercomponent zijn in de originele verpakking in de juiste verhouding op elkaar afgestemd. B-component (dekselinhoud): de dop losschroeven en de zak volledig toevoegen aan A-component (emmer) en grondig – met een geschikte boormachine met vleugelroerder – mengen tot een egale kleur. Vervolgens de lijm binnen 45 minuten met een geschikte lijmkam opbrengen en het parket binnen de open tijd van circa 70 minuten in de lijm plaatsen en grondig aankloppen. Na 24 uur kan de vloer betreden worden. Het schuren en het lakken van de vloer kan na 24 uur worden uitgevoerd, afhankelijk van de parketsoort, het zuigend vermogen van de ondervloer en het kamertemperatuur. Elastische vloeren altijd direct, zonder opentijd in de lijm plaatsen. Alle vloer soorten stevig aandrukken of -rollen. Opstaande kanten vermijden.
Lees voor gebruik van dit product altijd eerst goed de verpakking voordat u met het product aan de slag gaat.

Verbruik

Verbruik circa 850 g/m²: – Mozaïekparket en soortgelijk 1-laags kant-en-klaar parket
Verbruik circa 1250 g/m²: – hoogkantlamellen – 22 mm stroken parket – 3-laags kant-en-klaar parket
Verbruik circa 1000 g/m²: – 10 mm massief parket – 22 mm stroken parket – 2-laags kant-en-klaar parket – 3-laags kant-en-klaar parket – laminaat

Brand

Inhoudsmaat

Levertijd

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bona R770 2K PU Lijm Licht” te beoordelen