Bona R850 1K Silaanlijm Licht

140,95

Elastische een-component silaanlijm met een goede lijmrugstand en goede hechting op vrijwel alle ondergronden en houten materialen. Lijmspetters kunnen eenvoudig worden verwijderd van kant-en-klaar parket, gereedschap en huid. Water- en oplosmiddelvr ij, nauwelijks zwelling van het hout.

SKU: Bona-R850-1K-Silaanlijm-Licht Categorieën: , , , , ,
  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Beoordelingen (0)

Beschrijving

Parketlijm Bona R850 is een elastische 1-component silaan parketlijm voor parketvloeren volgens ISO 17178 (hard elastisch). De uitgeharde lijm is – net als conventionele lijmen – in staat de druk tijdens het uitzetten te weerstaan, terwijl de weerstand tegen het krimpen zeer laag is. Spanning op de ondervloer wordt hierdoor verminderd. Het gebruik van een primer is meestal niet nodig. De lijm bindt af door een chemische reactie met omgevingsvochtigheid en heeft een open tijd van 40 minuten.

Specificaties:

  •  1-component – gemakkelijk te verwerken
  •  water- en oplosmiddelvrij, geen werking van het hout
  •  goede hechting op bijna alle ondergronden en houten materialen, lijmspetters kunnen eenvoudig worden verwijderd van kant-en-klaar parket, gereedschap en huid
  •  goede lijmrugstand
  •  EC1R gecertificeerd

Extra informatie

Weight15 kg
Uitstraling
Werkwijze

Voorbereiding:
De ondergrond moet egaal, droog, schoon, vrij van scheuren en fysiek solide zijn. Het oppervlak moet eveneens niet te glad of te ruw zijn. Indien van toepassing moet deze voldoen aan lokale normen of praktijkcodes. Eventueel vakkundig laten voorbereiden. Meestal is het gebruik van een primer niet nodig maar bij problematische ondervloeren (b.v. zacht oppervlak, bij het ontbreken van een vochtscherm) Primer Bona D501, R540 of R580 gebruiken. Bij gebruik van de R540, deze 24 uur laten drogen alvorens te belijmen met R850. Op onneffen vloeren een primer aanbrengen en egaliseren met Egaline Bona H600. Na het egaliseren geen primer aanbrengen alvorens te lijmen.
Gebruiksaanwijzing:
De parketlijm voor het gebruik, indien nodig, op de juiste temperatuur brengen. Na het openen van de emmer de folie en uitgeharde lijm aan de randen verwijderen. De lijm gelijkmatig opbrengen met een getande spatel afgestemd op de te leggen vloer (zie overzicht). Het parket inleggen en grondig vastkloppen tijdens de open tijd, circa 40 minuten. Afhankelijk van de opslagcondities kan de open tijd verminderen tot 5 minuten. Heeft de opgebrachte lijm een vlies, de lijm verwijderen en opnieuw aanbrengen. Komt de lijm bij de voegen zodanig omhoog dat deze direct in contact kan komen met de lak, voorzichtig afnemen in verband met mogelijk gevaar voor aantasting van de laklaag door weekmakers.
Lees voor gebruik van dit product altijd eerst goed de verpakking voordat u met het product aan de slag gaat.
 
 
 

Verbruik

Verbruik circa 850 g/m²: – Mozaïekparket en gelijksoortig 1-laags voorgelakt parket
Verbruik circa 1000 g/m²: – 2-laags voorgelakt parket
Verbruik circa 1250 g/m²: – 22 mm stroken parket – 3-laags voorgelakt parket, planken
Verbruik circa 1500 g/m²: – massieve planken (met messing en groef) – niet verdekt vernagelen

Brand

Inhoudsmaat

Levertijd

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Bona R850 1K Silaanlijm Licht” te beoordelen