Dr. Schutz Antislip Voor PU Protector

59,95

2 componenten PU coating.

SKU: dr-schutz-antislip-voor-pu-vloeren Categorieën: , , , ,
  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Beoordelingen (0)

Beschrijving

Speciale 2 componenten PU coating op polyuretheen basis voor langdurige bescherming van elastische vloeren met speciale eisen aan de antislip. Zeer sterke coating met uitstekendige bestendigheid. Het inzetten in natte ruimten met een voortdurende belasting van water tot 1 uur (bv. doucheruimten e.d.) is mogelijk. Met speciaal antislip additief voor de verhoging van de antislip en classificatie van de coating tot de antislip waarde R10.

  • De antislip werking is getest door de IFA volgens de voorschriften.
  • Zeer emissiearm
  • Alleen voor de professionele verwerker.

Extra informatie

Weight5 kg
Uitstraling
Werkwijze

Gebruik vooraf :
De vloerdient vooraf machinaal met een nieuwe groene Superpad (50 – max. 100m² per pad) zorgvuldig gereinigd te worden. Bij af-fabriek PU vloeren respectievelijk bij sanering van de PU beschermlaag adviseren wij de vloer daarna met een PU Saneringspad (50 – max. 100m² per pad) aan te slijpen. In geval van twijfel eveneens met de PU Saneringspad nabewerken of vraagt u bij ons technisch advies. De vloer dient vervolgens droog en schoon te zijn, vrij van stof, vet, olie, was- en onderhoudsmiddelresten. Bij vloerkwaliteiten met verwijderbare af-fabriek beschermlaag dient deze volledig te zijn verwijderd.
Gebruik:
Vervolgens de inhoud van de flacon Antislip additief (440b gr.) aan de jerrycan met PU Protector (extra-mat, mat of zijdeglans) toevoegen en door grondig te schudden zorgvuldig vermengen. Een optimale menging wordt bereikt wanneer u de componenten in een emmer mengt met behulp van een boormachine met opzet. Vervolgens de verharder toevoegen en opnieuw zorgvuldig mengen. Wanneer deelverpakkingen worden vermengd, de met Antslip additief vermengde coating en verharder altijd in de verhouding 10:1 mengen, waarbij de verharder aan de coating wordt toegevoegd.
Ruimte-, vloer- en verwerkingstemperatuur:
18-25°C. Relatieve luchtvochtigheid: 40-65% Mengsel van coating en verharder gelijkmatig met een droge lakroller “Aquatop”(10mm) op de vloer uitrollen (bij sterk aanzuigende ondergrond uit een verfbakje of emmer werken). Aan de hand van de lichtinval (d.w.z. in de regel aan de raamkant) beginnen en van het licht weg werken, om de oppervlakte gedurende de verwerking te kunnen beoordelen en eventuele fouten direct te kunnen herstellen. De coating daarbij in max. 1 meter brede banen dwars op de lichtinval (d.w.z. parallel aan het raam) met de roller verdelen en aansluitend in de richting van de lichtinval gelijkmatig uitrollen. Altijd nat in nat werken, echter plasvorming vermijden. Niet gebruikte coatingmenging van tijd tot weer goed mixen door te schudden of te roeren.
Na voldoende drogingstijd:
(ca. 2 uur, echter wel binnen 12 uur) PU Protector Extra-mat, Mat of Zijdeglans opnieuw aanbrengen, echter dit keer zonder het Antislip additief. Na droging van de tweede coatlaag (minstens 12 uur) is de vloer voorzichtig begaanbaar.
De uiteindelijke bestendigheid:
van de coating wordt na ca. 7 dagen bij kamertemperatuur bereikt

Verbruik

50 g/m² coatingmengsel per laag, bij hout- en kurkvloeren en bij minerale betonlook vloeren ca. 80-100 g/m² per laag.

Brand

Inhoudsmaat

Levertijd

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Dr. Schutz Antislip Voor PU Protector” te beoordelen