Lecol PU230 Parketlijm

47,95

Lecol Parketlijm PU230 is een 2 componenten reactielijm zonder oplosmiddelen voor een watervaste verlijming.

SKU: lecol-pu230-parketlijm Categorieën: , , , , ,
  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Beoordelingen (0)

Beschrijving

Lecol Parketlijm PU230 is een 2 componenten reactielijm zonder oplosmiddelen voor een watervaste verlijming.

– Geschikt voor de stootvaste verlijming van 10 mm. massief-, tapis-. mozaiek-, hoogkantlamellen- en kant-en-klaar parket.

– Geschikt voor de verlijming van 22 mm. massief parket alleen op houten tussenvloer (spaanplaat, mozaiek etc.) in combinatie met blinde krammen.

– Geschikt voor verlijming op vloerverwarming.

Extra informatie

Weight6 kg
Werkwijze

Ondervloeren:
Zowel alle ondervloeren als de klimatologische omstandigheden moeten voldoen aan de normen volgens DIN 18365. De ondervloeren moeten door en door droog, egaal, schoon, stof-, kras- en vetvrij zijn en zonder scheuren zijn. De ondervloeren mogen geen lijm- en verfresten bevatten en dienen van een goede mechanische vastheid te zijn.
Sterk poreuze ondervloeren, moeten met polyurethaan voorstrijk Wakol PU280 voorgestreken worden.
Anhydrietestrik moet met een roterende machine voorzien van een staalborstel, een titaanschijf of schuurpapier korrel 16 – 24 aangeschuurd en afgezogen worden. In aansluiting hierop voorstrijken met Wakol PU280.
De verdunningsverhouding en de droogtijden van de voorstrijk dienen uiteraard in acht genomen te worden. Op magnetietestrik en op bitumen isoleringsvloeren raden wij verlijming af, omdat over het algemeen genomen de vastheid van deze ondergronden niet voldoende is voor het verleggen van parket.
Verwerking: Voor verwerking dient component A met de daarvoor geschikte apparatuur grondig opgeroerd te worden. In aansluiting daarop wordt component B, in een gewichtsverhouding van 6,7:1 hieraan toegevoegd en wordt wederom intensief geroerd totdat er een gelijkmatige kleur ontstaat en het mengsel bovendien geen draden meer trekt. Dit roeren vindt gedurende 3 minuten plaats met een roerapparaat dat een snelheid van 300 – 600 omwentelingen/minuut heeft.
De verpakking van deel A + B is op bovengenoemde mengverhouding afgestemd, zodat dosering ter plaatse over het algemeen genomen niet nodig is. Niet meer lijm aanroeren dan er in ca. 60 minuten verwerkt kan worden. De lijm met getande lijmkam gelijkmatig opbrengen, waarbij lijmopeenhopingen vermeden dienen te worden.
Schuren en lakken van het parket mag pas na volledige afbinding. Bij klimatologische omstandigheden, die aan de norm voldoen, kan dit na 24 – 48 uur plaatsvinden. De apparatuur onmiddellijk na gebruik met reinigen. Na afbinding kan Lecol PU230 alleen nog maar mechanisch verwijderd worden.
Belangrijk:
Verwerkingstijd (pot life), open- en afbindtijd van de lijm zijn in hoge mate afhankelijk van de temperatuur. Hogere temperaturen verkorten deze tijden, lagere temperaturen verlengen ze. De gunstigste verwerkingstemperatuur ligt tussen de +1 5°C en +20°C. Verwerking mag niet plaatsvinden bij een temperatuur beneden +15°C en een relatieve luchtvochtigheid van meer dan 75%.
Bij de verlijming dient erop gelet te worden, dat de temperatuur van de ondervloer, lijm, parket en de verwerkingsruimte zoveel mogelijk overeenkomen. Bij koud weer moeten daarom zowel het parket als de lijm op tijd in de ruimte waarin gewerkt wordt, geacclimatiseerd worden.
Het verdient aanbeveling bij het verwerken van de lijm beschermende brillen en handschoenen te dragen. Mocht er onverhoopt lijmmateriaal in de ogen terechtkomen, dan dient rijkelijk met water gespoeld te worden en aansluitend een arts geconsulteerd te worden. Lijm op de huid kan, indien nog vers, met warm water en zeep of met speciale doekjes verwijderd worden.

Verbruik

Ca. 800 – 1200 gram/m², naar gelang de tanding van de lijmkam en de toestand van de te verlijmen ondervloer.

Brand

Inhoudsmaat

Levertijd

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Lecol PU230 Parketlijm” te beoordelen