Lecol PU240 Parketlijm 2K

45,95

Een 2 componenten reactielijm zonder oplosmiddelen voor een watervaste verlijming.

– Geschikt voor de stootvaste verlijming van 10 mm massief-, tapis-, mozaiek-, hoogkantlamellen- en kant-en-klaar parket.

– Geschikt voor de verlijming van 22 mm. massief parket alleen op houten tussenvloer (spaanplaat, mozaiek etc.)

– Geschikt voor verlijming op vloerverwarming.

Bevat een bus van 6,75 kg en een harder van 0,75kg.

SKU: lecol-pu240-parketlijm-2k Categorieën: , , , , ,
  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Beoordelingen (0)

Beschrijving

Lecol Parketlijm PU240 is een 2 componenten reactielijm zonder oplosmiddelen voor een watervaste verlijming.

– Geschikt voor de stootvaste verlijming van 10 mm massief-, tapis-, mozaiek-, hoogkantlamellen- en kant-en-klaar parket.

– Geschikt voor de verlijming van 22 mm. massief parket alleen op houten tussenvloer (spaanplaat, mozaiek etc.)

– Geschikt voor verlijming op vloerverwarming.

Extra informatie

Weight7.5 kg
Werkwijze

Zowel alle ondervloeren als de klimatologische omstandigheden moeten voldoen aan de normen volgens DIN 18365. De ondervloeren moeten door en door droog, egaal, schoon, stof-, kras- en vetvrij zijn en zonder scheuren zijn. De ondervloeren mogen geen lijm- en verfresten bevatten en dienen van een goede mechanische vastheid te zijn.
Sterk poreuze ondervloeren, moeten met polyurethaan voorstrijk Wakol PU280 voorgestreken worden.
Anhydrietestrik moet met een roterende machine voor zien van een staalborstel, een titaanschijf of schuurpapier korrel 16 – 24 aangeschuurd en afgezogen worden. In aansluiting hierop voorstrijken met Wakol PU280.
De verdunningsverhouding en de droogtijden van de v oorstrijk dienen uiteraard in acht genomen te worden. Op magnetietestrik en op bitumen isoleringsvloeren raden wij verlijming af, omdat over het algemeen genomen de vastheid van deze ondergronden niet vold oende is voor het verleggen van parket.
 
Verwerking.
Voor verwerking dient component A met de daarvoor geschikte apparatuur grondig opgeroerd te worden. In aansluiting daarop wordt component B, in een gewichtsverhouding van 8:1 hieraan toege- voegd en wordt wederom intensief geroerd totdat er een gelijkmatige kleur ontstaat en het mengsel bovendien geen draden meer trekt. Dit roeren vindt gedurende 3 minuten plaats met een roerapparaat dat een snelheid van 300 – 600 omwentelingen/minuut heeft.
De verpakking van deel A + B is op bovengenoemde mengverhouding afgestemd, zodat dosering ter plaatse over het algemeen genomen niet nodig is. Niet meer lijm aanroeren dan er in ca. 60 minuten v erwerkt kan worden. De lijm met getande lijmkam gelijkmatig opbrengen, waarbij lijmopeenhopingen vermeden dienen te worden.
Het parket wordt daarna onmiddellijk ingelegd en goed aangeklopt. Erop letten, dat de onderkant van het parket volledig met lijm bedekt is. Over de gelijmde oppervlakken mag de eerste 4 – 6 uur na het leggen niet gelopen worden.
Schuren en lakken van het parket mag pas na volledige afbinding. Bij klimatologische omstandigheden, die aan de norm voldoen, kan dit na 24 – 48 uur plaatsvinden. De apparatuur onmiddellijk na gebruik met Verdunner K50 reinigen. Na afbinding kan Lecol PU240 alleen nog maar mechanisch verwijderd worden.

Verbruik

Ca. 800 – 1200 gram/m², naar gelang de tanding van de lijmkam en de toestand van de te verlijmen ondervloer.

Brand

Inhoudsmaat

Levertijd

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Lecol PU240 Parketlijm 2K” te beoordelen