Rigostep Seal ADD 250gram

16,85

Toevoeging voor RigoStep Seal bij toepassing op tanninehoudende houtsoorten met mogelijke ijzer-verontreiniging (met name eiken tapisvloeren), voorkomt zgn. black spots. Een flesje toevoegen aan 4 liter.

SKU: RIGOSTEP-SEAL-ADD-250G Categorieën: , , , , ,
  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Beoordelingen (0)

Beschrijving

Toevoeging voor RigoStep Seal bij toepassing op tanninehoudende houtsoorten met mogelijke ijzer-verontreiniging (met name eiken tapisvloeren), voorkomt zgn. black spots. Een flesje toevoegen aan 4 liter. • Neutraliseert ijzerbesmetting op o.a. eiken • Stofzuigen helpt niet – SEAL ADD helpt wel! • Geeft tevens extra verdieping van de houtgloed Als op een vloer tannine (zoals aanwezig in eikenhout), ijzerdeeltjes (b.v. van tapisnagels) en water (uit de parketlak) bij elkaar komen ontstaat het risico dat zwarte puntjes, zgn. “black spots”, ontstaan. De zuren en het water veroorzaken samen een sterke corrosie (roesten) van de ijzerdeeltjes, die daardoor zwart kleuren en in het hout zwarte vlekken veroorzaken. De meest voorkomende oorzaken van ijzerstof op de vloer zijn: – meeschuren van metalen hoeklijntjes van convectorputten – meeschuren van nageltjes in een tapis-vloer – ijzerpartikels uit slijpnetjes – defecte lagers in de schuurmachine – defecten aan de zaag- of schaafmachine van de houtleverancier – borstelen met stalen borstel – slijpen van beitels boven de vloer Andere lakfabrikanten adviseren om grondig te stofzuigen, maar dat helpt echt niet. Als enige lakfabrikant levert Rigo Special Coatings een zekere oplossing in de vorm van SEAL ADD.

Extra informatie

Weight0.25 kg
Uitstraling
Werkwijze

RigoStep SEAL ADD wordt eenvoudig aan RigoStep FILL, RAPID en SEAL toegevoegd, waarna met een willekeurige RigoStep aflak kan worden afgelakt.
RigoStep SEAL ADD bevat een neutralisator die het roesten tegengaat. Hierdoor ontstaan geen zwarte puntjes en blijft het ijzerstof onzichtbaar in de poriën van het hout zitten.
Let op: SEAL ADD uitsluitend toevoegen aan RigoStep FILL, RAPID en SEAL.
Nooit SEAL ADD toevoegen aan een andere grondlak of aan een aflak!

Vermijd contact met huid, ogen en slijmvliezen.
– schud RigoStep SEAL ADD voor gebruik
– voeg de voorgeschreven hoeveelheid RigoStep SEAL ADD al roerend toe aan RigoStep FILL, SEAL of RAPID (250 gram SEAL ADD op 4 liter)
– roer het mengsel goed door.

Brand

Verbruik
Inhoudsmaat

Levertijd

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Rigostep Seal ADD 250gram” te beoordelen