Waxol 100 Full Solid Hardwax-olie

54,95

Oplosmiddelvrij hardwax-olie voor een snelle verwerking.

SKU: waxol-100-full-solid-hardwax-olie Categorieën: , , , , ,
  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Beoordelingen (0)

Beschrijving

Aquamarijn Waxol 100 Full Solid Hardwax-Olie is een speciale combinatie van natuurlijke oliën, wassen en harsen die zorgen voor een duurzame, zeer bestendige en blijvend elastische bescherming van o.a. parket- en plankenvloeren. Waxol 100 is volledig natuurlijk, oplosmiddelvrij en watervrij.

Eén behandeling is genoeg.

De belangrijkste bestanddelen van Waxol 100 zijn zuivere gekookte lijnolie, tungolie, carnaubawas en colofoniumhars. Waxol 100 Hardwax-Olie hardt volledig uit in een reactie met zuurstof.

– Mag desgewenst een dunne film op het hout vormen.

– Er kunnen geen aanzetten of overlappingen ontstaan. Je hebt ook alle tijd. Als je wil, mag je met Waxol 100 zelfs halverwege stoppen en na een uurtje weer verder gaan. Je hoeft met Waxol 100 dus ook niet een oppervlak in delen te behandelen.

– Is aanmerkelijk slijt- en krasvaster dan gebruikelijke was- en oliebehandelingen en heeft uitstekende bestendigheden.

– Kan worden aangekleurd met Aquamarijn Kleurpigment voor olie.

– Wordt zowel op de vloer (volgens het abc’tje) als industrieel toegepast.

– Ondanks het volledig ontbreken van oplosmiddelen heeft.

– Een relatief lage lage viscositeit en laat zich gemakkelijk en zonder veel inspanning verwerken.

– Wordt ook vaak toegepast als tweede laag over Corcol, bij voorbeeld ter verkrijging van een sterkere of specifieke kleuring, als extra transparante beschermlaag of t.b.v. het aspect.

Extra informatie

Weight1 kg
Kleur_aquamarijn

Werkwijze

1. Als laatste schuurgang het hout egaal opschuren met maximaal korrel 120. Als een Multischijfmachine wordt gebruikt maximaal korrel 80 gebruiken. Grover schuren geeft een sterkere kleuring. Fijner schuren geeft een zwakkere kleuring. Het oppervlak stofvrij maken.
2. Het houtoppervlak desgewenst eerst bevochtigen en daarna goed laten drogen. Hierdoor komen de houtvezels op, waardoor het hout meer olie en meer kleur kan opnemen. Vooraf bevochtigen bevordert een diepere en egalere kleuring.
3. Olie voor gebruik schudden; desgewenst mengen met Aquamarijn Kleurpigment voor olie.
4. De olie dun (normaal en sterk zuigend hout) tot zéér dun (weinig zuigend hout) over de vloer verdelen. Let op voldoende verbruik. Het gaat er niet alleen om een fraai uiterlijk te verkrijgen, maar ook een goede bescherming.
Bij gebruik op zeer weinig zuigende oppervlakken, zoals bamboe en wengé, de olie desgewenst verdunnen met 10% Linotyn.
5. De gebruikte verdeler bepaalt mede de hoeveelheid olie die op de vloer wordt aangebracht. De olie kan o.a. worden verdeeld met een boenmachine + pad, een taskitrekker, een spons, een veloursroller, een blokkwast of een spaan.
Let op het geadviseerde rendement.
6. Olie ca. 20 minuten laten intrekken, maar dat mag ook een uur of twee uur zijn. Omdat de Aquamarijn basisproducten geen oplosmiddelen bevatten, ontstaan er geen concentratieverschillen, waardoor rustig kan worden gewerkt, zonder risico van aanzetten of overlappingen. Je hoeft dus geen haast te maken en een oppervlak hoeft ook niet in gedeeltes te worden behandeld.
7. Droogvallende plaatsen (matte plekken) tussentijds bijoliën. Vóór het inwrijven moet de hele vloer nog lichtjes glanzen. Door aldus te werken, wordt het oppervlak zowel mooi egaal van kleur als goed beschermd.
8. Daarna de olie in de vloer werken met een boenmachine met daaronder een licht schurende pad, b.v. een dunne groene pad of een dunne blauwe pad. Door bij het inwrijven een schurende pad te gebruiken, wordt het hout zonder extra moeite tevens verdicht en gladder. Wrijf in een rustig tempo.
9. Tot slot de vloer altijd zorgvuldig en volledig droogwrijven. Gebruik daarvoor een dikke witte pad met daaronder goed absorberende katoenen doeken (b.v. Floorwipers). Wrijf in een rustig tempo en vervang verzadigde doeken tijdig door schone.
10. Als een hardwaxvloer wordt gewenst, eerst eventuele overtollige Corcol verwijderen en vervolgens enkele plakjes Solim hardwax op de vloer aanbrengen en inboenen. Zodra de pad geen wax meer afgeeft, extra Solim opzetten. Ook in dit geval tot slot de vloer altijd zorgvuldig en volledig droogwrijven. Indien gewenst kan Solim hardwax ook later nog worden aangebracht.
11. Een met Waxol 100 behandeld oppervlak hoeft niet volledig te worden drooggewreven. Waxol 100 mag ook met een dikke witte of beige pad gelijkmatig worden uitgewreven.
12. Na het droogwrijven / uitwrijven moet de vloer er egaal uitzien. Corcol mag niet meer afgeven. Controleer dit met een schone doek
13. Denk er aan een vloer ook in de vellingen en langs de plinten droog te wrijven / uit te wrijven.

Verbruik

30 – 40 m2 per liter.

Brand

Inhoudsmaat

Levertijd

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Waxol 100 Full Solid Hardwax-olie” te beoordelen