Woca Diamond Oil

64,95

Basisbehandeling van alle nieuwe onbehandelde, pas geschuurde houten vloeren.

 

SKU: woca-diamond-oil Categorieën: , , , , ,
Wissen
  • Beschrijving
  • Extra informatie
  • Beoordelingen (0)

Beschrijving

De olie waarborgt een sterk, flexibel, vuil- en waterbestendig oppervlak. WOCA Diamond Oil is ideaal voor de basisbehandeling van alle nieuwe onbehandelde, pas geschuurde houten vloeren.

  • Geschikt voor alle houtsoorten.
  • Slijtvast.
  • Snelhardend.
  • Waterdicht.

Extra informatie

WeightNiet beschikbaar
Kleur_woca

, ,

Gecertificeerd

Werkwijze

1. Indien nodig kan de vloer bevochtigd worden in de lengterichting van de planken met Intensiefreiniger, 125 ml op 5 l lauw water. Tip: gebruik hiervoor een goed uitgewrongen wringmop Laat het oppervlak volledig drogen voor de oliebehandeling.
2. De bus Diamond Oil goed schudden en het product in een plastic emmer gieten. Tijdens het gebruik goed roeren voor een gelijkmatig resultaat. Voldoende aanmaken voor het te bewerken oppervlak, om kleurverschillen te voorkomen. De olie gelijkmatig aanbrengen met een kortharige verfrol(-ler) op een oppervlakte van ong. 5-10 m². Laat de vloer de olie opnemen gedurende max. 5 à 10 min. Waar droge plekken verschijnen moet meer olie worden aangebracht.
3. Vervolgens wordt het oppervlak opgewreven met een beige pad onder de steelhouder of de éénschijfsmachine tot het oppervlak verzadigd lijkt. Om de vloer in één laag af te werken kan ook gebruik worden gemaakt van patina disks onder de pad. Om de overtollige olie optimaal op te nemen, wrijft men de vloer na met een katoenen doek bevestigd onder een droge inwrijf-/polierpad. Werk stapsgewijs verder tot de volledige vloer afgewerkt is. De vloer mag er niet nat uitzien en na het inwrijven mag er geen overtollige olie achterblijven op het oppervlak.
4. Na 6 à 8 uur, wordt de vloer opgewreven met een nieuwe witte inwrijf-/polierpad. Voor een zijdemat resultaat moet de vloer opgewreven worden met 100 ml Diamond Oil per 10 m² vloeroppervlakte. Dit gebeurt 6 à 12 uur na de eerste oliebehandeling. De olie moet zorgvuldig in het hout gewreven worden. Verwijder eventuele overtollige olie van het oppervlak met katoenen doeken. Hoe meer men opwrijft, hoe beter het resultaat. Na 24 uur kan de vloer voorzichtig belopen worden.Gereedschap in WOCA Olieverdunner reinigen. Tijdens de uitharding alle contact met water vermijden – ongeveer 3 dagen afhankelijk van omgevingstemperatuur en vochtigheid ( ideaal 18°C en optimale luchtvochtigheid). Na volledige uitharding en doorharding, wordt de vloer gereinigd en gevoed met WOCA Natuurzeep en Olie Conditioner, om een nog betere bescherming te verkrijgen.

Brand

Verbruik

Ca. 20-25 m² per liter.

Inhoudsmaat

,

Levertijd

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Woca Diamond Oil” te beoordelen